Hur går betalningen till?

Efter att bokningsförfrågan har blivit godkänd av uthyrare så får ni betalinstruktioner via mejl. Väljer ni att acceptera dessa genom ett enkelt knapptryck så blir affären bindande och ni omdirigeras till uthyrarens betallänk, alternativt får en faktura motsvarande beloppet affären avser. Ni får givetvis en orderbekräftelse från oss innehållande omfattningen av upplevelsen ni själv valt.

Vilka betalmetoder är möjliga?

För varje objekt så finner ni i beskrivningen vilka betalmetoder som uthyraren accepterar. Föredrar ni någon annan betalmetod än någon av de som erbjuds så får ni gärna lämna önskemål till oss direkt så skall vi göra vad vi kan för att lösa den enskildas fall.

Om man har preferenser kring mat och dryck utöver det som erbjuds, går det att lösa?

Varje uthyrare erbjuder individuella tilläggsval. Vi kan därför inte garantera att just det ni önskar finns hos en specifik uthyrare. Om tillvalet inte finns i kryssboxen vid bokningsförfrågan så skriv gärna in i meddelande rutan i ”kundkorgen” för att specificera eller önska eventuella tillägg vid förfrågan.

Hur snabbt får man svar på bokningsförfrågan?

Svarstiden är väldigt individuell för våra partners. Vi uppmuntrar alltid våra partners att svara på förfrågan så fort dem kan för att ge kunden en så bekväm och trygg upplevelse som möjligt.

Hur fungerar portalen?

Float Sweden hjälper företag, grupper och privatpersoner att hitta unika aktiviteter till sjöss från seriösa och uppskattade leverantörer. Användaren får snabbt en överblick av utbudet och kan anpassa sortimentet efter sina förutsättningar och önskemål. Genom avgränsningar presenterar sökmotorn relevanta aktiviteter och förenklar beslutsprocessen för användaren. Varje leverantör har en uppdaterad och korrekt objektbeskrivning som förser användaren med tillräcklig information för att skapa realistiska förväntningarna och hitta rätt upplevelse.

Vilka tillfällen passar det?

Oavsett om gruppen är en svensexa, möhippa eller kick-off, ett kompisgäng eller företag, hittar ni vattenaktiviteter som passar ert tillfälle. Har ni frågor eller särskilda önskemål är vi redo vid rodret! Skriv till oss under Skräddarsy så ska vi göra allt för att uppfylla era önskemål. Ingen fråga är konstig och ert ärende behandlas med service och tystnadsplikt i åtanke – så kasta loss och fråga oss!

Hur kommer jag enklast i kontakt med er för att ställa frågor, diskutera partnerskap eller diskutera en bokningsförfrågan?

Enklaste sättet att ta kontakt teamet på Float Sweden är att fylla i formuläret på vår sida Kontakta oss. Vi försöker svara så snart vi bara kan! Om du hellre vill att vi ringer dig går det alldeles utmärkt att lämna ett telefonnummer i beskrivningen.