Hålla humöret på topp under Corona-tider

Har du svårt att hålla humöret på topp under Corona-tider? Är du en person som ständigt umgås med folk eller som gillar att hitta på saker men känner dig begränsad av alla restriktioner? Då är det dags att göra något åt det!

Att vi ska ta detta virus på allvar är självklart något vi inte ska skämta bort. Att göra vad man kan för att minska risken för smittspridning är viktigt och en självklarhet att vi kommer behöva göra fortsatt under sommaren. Om du känner dig begränsad i form av att du inte känner att du kan hitta på saker längre eller att du inte kan träffa dina vänner är det viktigt att du gör någonting åt det! Som du kan läsa i många studier så ökar risken för depression i och med Covid-19 viruset. Så känner du att du sitter hemma för mycket, gör inget annat än att kolla på tv och känner att du är på väg åt det hållet, då är det dags att göra något åt det!

Det finns många saker man kan göra även fast viruset härjar i hela världen. Du har förmodligen inte möjlighet att åka iväg någonstans. Däremot finns det många möjligheter att göra saker där du bor. Du kan exempelvis ta dig ut i naturen för en promenad där det inte är så folktätt eller så du kan hyra en båt. Du kan samlas några få personer i en park för en picknick eller så kan du hyra en bastuflotte osv. Det finns många saker du fortfarande kan göra!

Slutligen. Kom ihåg att du inte behöver låsa in dig i din lägenhet eller ditt hus. Försök undvika att hamna i någon form av depression genom att hitta på saker! Försök vara innovativ och gör saker du i normala fall inte brukar göra!

Håll ut i kampen mot Covid-19 viruset och se till att hålla humöret på topp!

Behöver du inspiration eller hjälp med att hitta någon aktivitet? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig!