Hyra bastuflotte med tanke på Coronaviruset

Planerar du att hyra en bastuflotte men är orolig med tanke på Coronaviruset? Det är du förmodligen inte ensam om.

Det finns en uppsjö av olika studier som säger att viruset sprids på diverse sätt. Det finns så pass många studier att man inte vet vad som är sant eller falskt. Att viruset är en droppsmitta verkar vara fastställt, men då kommer plötsligt nästa fråga: ”Vad är en droppsmitta?”

Vi på Float Sweden kommer inte att gå in i detalj på vad det här Coronaviruset är och hur det smittar, men snarare försöka svara på frågor om det är säkert att befinna sig på en bastuflotte eller bastubåt i dessa tider.

Kan man alltså hyra en bastuflotte och spendera några timmar eller en kväll och samtidigt känna sig säker? Som du säkert hört miljontals gånger vid det här laget, om du har ont i halsen eller känner dig sjuk, så bör du stanna hemma. Denna rekommendation gäller inte endast för bastubadare, utan för alla personer i Sverige och världen, även större sällskap är inte rekommenderat i nuläget. Känner du dig frisk och inte är i en riskgrupp så ser vi inga problem med att basta i en bastuflotte. Det finns många studier som säger att en droppsmitta är hostningar och nysningar, men ingen (alternativt väldigt få) som säger att svett ska sprida detta virus. Riskerna för att bli smittad av viruset ökar alltså inte för att du sitter i en bastuflotte. Ha dock i åtanke att, om man inte är ensam, så kan spridningen ske oavsett vart du befinner dig.

Slutligen. Vissa av bastuflotts- och bastubåtsuthyrarna kan tillfälligt ha stoppat uthyrningen av sina bastuflottar runt om i Sverige på grund av viruset. Ta kontakt med oss för frågor så hjälper självklart till med att hitta den perfeka upplevelsen till dig!