Topp 5 lekar för Grupper och Företagsevent

Funderar ni på roliga lekar för företagsevent och gruppaktiviteter eller kickoff? Utan tvekan finns barnasinnet kvar i oss alla trots ålder. Vi vet att tillställningar oavsett dess karaktär alltid blir snäppet roligare i kombination med ett gäng lekar! Därför har vi listat de 5 roligaste lekarna anpassade för gruppevent, företagsevent och kick-offs.

Pennan i flaskan

Detta är en enkel men rolig aktivitet som engagerar alla i gruppen. Kortfattat förklarat så går leken ut på att en person från varje lag har ett knutet snöre runt sin midja med en penna hängandes i snöret. Genom ett knäböj ska man pricka pennan  en öppningen av en ståendes flaska, stående på golvet/marken. Alla deltagare i laget måste avklara momentet för att laget ”gå i mål”, första laget vinner tävlingen.
Tips från coachen: En klämma i snöret underlättar för snabba byten mellan lagens deltagare.

Ying & Yang

Hitta ett föremål som går att dela i minst två delar. Antalet saker skall vara hälften av gästerna. Föremålens halvor läggs i en separata hinkar.  Utan att se föremålet skall varje person ta ett föremål från hinken och sedan finna personen med matchande halva. Denna lek rekommenderas att hitta sin slumpmässiga bordspartner.
Tips från coachen: Se till din omgivning för föremål, en generös förvirring är en tacksam konversationsöppnare!

Överdel eller underdel

Ett roligt sätt att finna sin bordspartner, passande för större umgängen, bordsplacering vid företagsevent och kick-offer. Förvånansvärt många skratt och diskussioner kommer från en sådan start på middagen. Leken går ut på att man skriver ned på små lappar olika ordpar, te x salt och peppar eller kändis och film. Lägg ena hälften av ordparen i en skål, andra halvan i en annan. Vid ankomst får gästerna varsin lapp som dem använder för att finna sin bordspartner.
Tips från coachen: Leken kan tvistas genom att deltagarna får i uppdrag att rita en ovan och underdel till beskrivna ordet/ föremålet som står på lappen (hälften så många föremål som deltagare). 

Mona lisa

Underhållning för alla deltagare och åskådare. Papper och penna behövs för denna lek. Gruppen delas upp i lag. Varje lag blir tilldelade blanka lappar och en penna vardera. Varje lag får 60 sekunder att rita valfritt föremål samtidigt på sin lapp. Lapparna passas sedan till laget på sin vänstra sida. Varje lag får sedan 10 sekunder (i turordning ) på sig att gissa vad ritningen föreställer. Gissar man rätt får båda lagen poäng (både de som gissat rätt samt konstnärerna bakom ritningen). Vid rätt gissning erhåller varje lag ett poäng och korten skickas vidare till vänster. Låt korten gå ett varv, det lag med flest poäng går ut som vinnare.
Tips från coachen: Fem lappar per lag (= omgångar) rekommenderas för att finna sin inre konstnärliga sida.

Pitchern´

Leken passar sig bäst i ett större sällskap där personerna i sällskapet inte känner varandra allt för väl. Gästerna ställer sig i en ring med rymligt utrymme för att kasta och fånga en boll mellan varann. En deltagare börjar med att kasta bollen till en person i cirkeln, samtidigt som den säger någonting som kännetecknar en själv. Mjukstarta med namn och avancera gärna med andra karaktärsindikationer, t.ex. preferenser inom mat, film, känslor eller för de bekväma intima preferenser.
Tips från coachen: För dem våghalsiga spänningssökande: byt bollen mot ett ägg..

 

Nämnda aktiviteter och lekar garanterar skratt, annorlunda och lättsamma samtalsämnen bland större sällskap, företagsevent och kick-offs! Se mer inspiration till roliga och säsongsbetonade företagsevent, kick-offer och gruppaktiviteter här!

PS: Flertal av tipsen utspelas i stockholmsskärgård!