Bokför företagsevent och kickoffs

Ska ni hålla en personalfest, kick-off eller ett företagsevent? Då bör ni känna till hur det ska bokföras, vilket konto som gäller och vad som är avdragsgillt! Personalfester, kick-offer och företagsaktiviteter kan bokföras i kontot ”personalrepresentation, avdragsgill” (7631). Tänk på att ett företag får registrera max två personalfester per år som avdragsgilla kostnader. Efter två företagsevent så bokförs kostnaderna mot konto ”personalrepresentation, ej avdragsgill” (7632).

Vilka kostnader kan bokföras som representation och event?
Med extern representation så syftar man på aktiviteter som avser att förbättra och förstärka affärsrelationer med sina kunder, leverantörer samt övriga intressenter utanför en redovisningsenhet. Exempel på representationskostnader är bland annat restaurangbesök, gäller både mat och dryck alla timmar om dygnet. Biljetter till evenemang inom idrott, kultur och teater, green fee vid golfspel samt representationsgåvor. Råder det tvivel kring hur ni bokför era kostnader för event och representation så föreslår vi rådgivning hos skatteverket.

Tips på roliga grupp- och företagsaktiviteter!